Never Quit

Never Quit

14-02-2018 λόγω Αγ Βαλεντίνου αποφάσισα να κάνω ένα δώρο στον εαυτό μου, μια και αυτόν πρώτα από όλα πρέπει να αγαπάμε και να φροντίζουμε, ένα πλήρες check up υγείας που συμπεριλάμβανε και μαστογραφία.

16-02-2018 πρωί πρωί κτυπά το τηλ μου …Ήταν από το διαγνωστικό κέντρο .Μου είπαν να πάω να πάρω άμεσα τα αποτελέσματα και να συμβουλευτώ τον γιατρό μου …Το προνόμιο του καλά δικτυωμένου ασφαλιστικού συμβούλου είχε «πιάσει» αυτή την φορά όχι για πελάτη αλλά για εμένα την ίδια !

Απόγευμα την ίδια μέρα στον γυναικολόγο μου με τα αποτελέσματα, καταλαβαίνω ότι το πράγματα δεν είναι καλά… Αρχίζουμε να συζητάμε για επιπλέον εξετάσεις , νέα μαστογραφία μεγεθυντική, μαγνητική μαστών,ακούω για λεμφαδένες και παρακεντήσεις… για χειρουργείο που πρέπει να γίνει χτες όχι αύριο!

Ζω σαν εφιάλτη ξανά τι πέρασα με την μητέρα μου 5 χρόνια πριν όταν έδωσε μια σκληρή αλλά νικηφόρα μάχη με τον καρκίνο! Αυτή την φορά στην εικόνα «πάλευα» εγώ … Άρχισε να μου κόβεται η ανάσα … Απελπισία …Και τώρα πως πάω σπίτι τι θα πω; Πως θα κοιτάξω τα 2 μικρά βλαστάρια μου … Που θα βρω κουράγιο σκέφτηκα και επί τόπου άλλαξα κατεύθυνση και πήγα σε γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών για να ξεγελάσω την θλίψη μου και να «εξαγοράσω» τον κακό νέο με κάποιο παιχνίδι !

Δεν σκόπευα να πω αλήθεια αλλά ήμουν σίγουρη ότι κάτι θα καταλάβαιναν ίσως μόνο και μόνο από την αγνή υπέροχη σύνδεση που συνδέει μαμά με παιδιά !

Πήρα τα δώρα αλλά σκέφτηκα να πάρω και σε εμένα ένα έτσι για να γιορτάσω την απόφαση που μόλις είχα πάρει στους διαδρόμους του πολυκαταστήματος…Την απόφαση να «πολεμήσω» γενναία και παλικαρίσια και να μην τα παρατήσω από φόβο και απελπισία …και ξαφνικά να …Το «δώρο» μου αυτός ο πίνακας …Χαμογέλασα αμέσως με το που τον αντίκρισα …

Ήξερα ότι θα ήταν η δύναμη μου, το motto μου και ένα κρυφό σημάδι ότι θα πάνε όλα καλά !!! (Είχα και το ψυχικό σθένος να κάνω και την συγκεκριμένη ανάρτηση 16-2-2018).

Ο συγκεκριμένος καμβάς μπήκε σε περίοπτη θέση στο σπίτι ώστε να το βλέπω κάθε φορά που έμπαινα ή έβγαινα.

Ακολούθησε μια πορεία με ταχύ ρυθμό… Ένα χειρουργείο στις 8 Μαρτίου ημέρα της Γυναίκας (αμάν πια όλα τα κανονίζω με συνειρμούς και συμβολισμούς ) έτσι για την αλητεία να έχω το γυναικείο συλλογικό ασυνείδητο μαζί μου !

Τα πράγματα εξελίχθηκαν πέρα από κάθε προσδοκία και εγώ μετέτρεψα αυτήν την περιπέτεια σε εμπειρία και σκοπό ζωής !

Καμία γυναίκα να μην αμελήσει την υγεία της και τον προληπτικό της έλεγχο.

Ακολούθησα μια νέα πορεία ζωής με άθληση, καλύτερη διατροφή, λιγότερο θυμό, περισσότερη αγάπη και εθελοντική δράση !

Το 2020 συμμετείχα σε ένα retreat προσωπικής ανάπτυξης και καλέστηκα να κάνω μια παρουσίαση του εαυτού μου σε 7 λεπτά αναφέροντας στιγμές σταθμούς ..Πάλι τυχαία στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου μου είχα το συγκεκριμένο κάδρο …με ακολουθούσε σε κρίσιμες στιγμές …και το χρησιμοποίησα σαν μέρος της παρουσίασης μου …Στην συνέχεια άκουσα και τους υπόλοιπους μέχρι που η ιστορία ενός συνοδοιπόρου επίσης παρουσιαστή με ταρακούνησε …ανέφερε μια συγκλονιστική ιστορία ζωής και την μάχη με μια ασθένεια, την σκλήρυνση κατά πλάκας ! Χωρίς δισταγμό του χάρισα τον πίνακα …την δύναμη και κίνητρο μου με μια ευχή …Ποτέ μην τα παρατάς …Ποτέ μην εγκαταλείπεις!

#2rules #rule1 #neverquit #nevergiveup #rule2 #alwaysrememberrule1 #feelhope

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *