“Never Give Up”, My Life Motto – Χάρης Ασλανίδης

“Never Give Up”, My Life Motto – Χάρης Ασλανίδης

Το “Μy Life Motto” ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους, τις επιτυχίες τους, τις αδυναμίες τους, τις αξίες τους, τα εφόδια τους, τις απειλές που συνάντησαν αλλά και το όραμα που είχαν και έχουν.
Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν έστω και λίγο να τσαλακωθούν αλλά και να αναδείξουν μια πιο ανθρώπινη πλευρά όχι τόσο αψεγάδιαστη!
Δεν μιλάμε για Life Style αλλά για σκέτο Life γιατί πολύ απλά “Τhat ‘s Life”!

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ ένα άνθρωπο που αγαπώ και θαυμάζω εγώ, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος τον γνωρίσει και αντιληφθεί τον πάθος και τον έρωτα που έχει για την ζωή!

Όλα χιονισμένα σήμερα και το My Life Motto φιλοξενεί  τον μοναδικό Χάρη Ασλανίδη, ένα άνθρωπο που θα «ζεστάνει» τις καρδιές μας και θα «παγώσει» τις δικαιολογίες μας για τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε !

Έναν άνθρωπο που εφαρμόζει στο 100% ένα αληθινό και ουσιαστικό Life Motto : «Η πιο σημαντική απόφαση στη ζωή μας, αυτή που θα επηρεάσει οποιαδήποτε άλλη απόφαση μας, είναι η δέσμευση ότι αποδεχόμαστε και αγαπάμε τον εαυτό μας».

O Χάρης εκτός από αγαπημένο πρόσωπο στα Social Media, είναι επιτυχημένος επαγγελματίας στον χώρο του digital marketing και ιδιοκτήτης δύο εταιριών με πάνω από 650 πελάτες παγκοσμίως. Στην ηλικία των δυο διαγνώστηκε με νωτιαία μυϊκή ατροφία αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να διεκδικεί τις επιθυμίες και τα όνειρα του.

Με τον Χάρη έχουμε μια ιδιαίτερη φιλιά και εκτίμηση, μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το Αιγάλεω και τα ταξίδια σε εξωτικούς προορισμούς. Πορευόμαστε παρέα σε πολλά projects όπως αυτό της Mentoria www.mentoria.gr και προσωπικά ομολογώ ότι αποτελεί για μένα πηγή δύναμης και έμπνευσης. Τελευταία με εντυπωσίασε ευχάριστά,  η δοτικότητα του και η αγάπη του για τους ανθρώπους, όταν με  κάλεσε να συμμετέχω σε μια εθελοντική δράση και να μοιράσουμε εν μέσω καραντίνας παρέα φαγητό σε αστέγους.

Σταματώ να μιλώ και αναλαμβάνει την σκυτάλη ο ίδιος  με τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις του στο My Life Motto project.

Περιγράψτε μας με δυο λόγια  την σημερινή σας κατάσταση και θέση σας;

Έχω φτιάξει δύο δικές μου εταιρείες, η μία είναι web development και η άλλη είναι digital marketing.

Στην μία είμαι μόνος μου και στην άλλη είμαι με συνέταιρο. Παράλληλα ασχολούμαι και σαν chief of stuff βοηθός,  σε μία εταιρεία που έχει πολύ μεγάλη άνοδο ενός φίλου.

Πως βιώνετε την σημερινή σας κατάσταση  ποια είναι τα θέλω σας σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας ;

Αυτό που βιώνω είναι η πάλη και το να ζήσω μια καλύτερη  καθημερινότητα. Γι’ αυτό πληρώνομαι και στη δουλεία μου, για μένα είναι σημαντικό να παίρνεις «κάτι» και να το βελτιώνεις, να βγάζεις ότι καλύτερο μπορείς από αυτό. Στόχος θα έλεγα ότι να αφήσεις «κάτι» πίσω, δηλαδή να κάνεις κάτι το οποίο δεν θα ξεχαστεί  ή δεν θα  είναι μόνο για να βγάλεις λεφτά εσύ, αλλά θα είναι κάτι το οποίο θα αντέξει όσο περισσότερο γίνεται στον χρόνο.

Μέχρι σήμερα ποιο Life Motto σας συνόδευε;

Νομίζω το Never Give Up. Επίσης το Stand Strong μου αρέσει πολύ αν και δεν συνδέθηκε με τις καλύτερες συνθήκες…Όταν ήμουνα μικρός το έβλεπα παντού.

Σας βοήθησε αυτό;

Με βοήθησε αυτό αλλά και κάποια ηχητικά μηνύματα  που είχα ακούσει από τον Σερ Ουίνστον Τσώρτσιλ …Ιδιαίτερα αυτά νομίζω έχουν χαραχτεί μέσα μου.

Ας υποθέσουμε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας συμβαίνει ένα θαύμα που λύνει τις σημερινές  προκλήσεις  σας.  Το επόμενο πρωί πως θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε ότι μάλλον συνέβη ένα θαύμα ;

Θα είχα δύναμη να πατήσω κάτω και να περπατήσω.

Ποιες ευκαιρίες αξιοποιήσατε στο παρελθόν οι οποίες σας οδήγησαν σε ένα θετικό για εσάς σήμερα αποτέλεσμα;

Προσπαθούσα να αναδείξω καταστάσεις και να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορούσα. Είναι σημαντικό να διεκδικήσεις το έδαφος σου, δηλαδή να πεις : «εδώ είμαι εγώ αυτά τα λίγα εκατοστά γης είμαι εγώ και κανείς δεν μπορεί να μου πάρει τη θέση». Να δίνεις value (αξία) ακόμα και αν δεν βγάζεις ούτε δραχμή, γιατί  όταν ξεκίνησα είχαμε δραχμές, ώστε μετά να γίνεις αναγκαίος και μείνεις σε αυτή τη θέση και σε αυτή τη δουλεία.

Με ποιο τρόπο πραγματοποιήσατε  μια επιτυχής αλλαγή που αναγκαστήκατε ή αποφασίσατε οικειοθελώς να κάνετε  ;

Ένα πολύ μεγάλο βήμα νομίζω, το βήμα από υπάλληλος να γίνεις ιδιοκτήτης επιχείρησης.

Πολύ μεγαλύτερη ευθύνη, άγχος, ώρες. Με παροτρύνανε άλλοι γι’ αυτό το εγχείρημα… Το τόλμησα ενώ ήμουνα αρκετά καλά σαν υπάλληλος θέλοντας να βοηθήσω κι εγώ με την σειρά μου άλλους. Στην εταιρεία Άπειρον, www.ape1r0n.com , είναι από τις βασικές αρχές μας να βοηθάμε πελάτες και υπαλλήλους ώστε ναι μεν να έχουμε εμείς ένα εισόδημα, χωρίς να πατάμε πάνω σε πτώματα.

Πως ξεπεράσατε τα έως τώρα εμπόδια ; 

Δεν θεωρώ ότι τα ξεπέρασα, θεωρώ ότι επειδή οι γονείς  μου  μου συμπεριφερόντουσαν σαν κανονικό παιδί, μου ρίχνανε «χαστούκια νοητικά»… Ότι σύνελθε μην κοιτάς τους άλλους,  κοίτα τι κάνεις εσύ, πως χειρίζεσαι την κατάσταση εσύ!

Και φυσικά η αγάπη των φίλων μου με βοήθησε να πραγματοποιώ πράγματα που δεν είχα σκεφτεί  ποτέ ότι μπορώ, όπως τα ταξίδια. Μου λέγανε : «έλα μαζί πάμε να το κάνουμε μαζί, επειδή γουστάρουμε να το κάνουμε μαζί σου».

Ποια θεωρείτε τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σας και πως σας βοήθησαν έως σήμερα ή μπορούν να σας βοηθήσουν μελλοντικά ;

Μ΄ εμπνέει η δημιουργικότητα, το να δημιουργώ πράγματα, το να βγάζω αξία  από εκεί που υπάρχει ή δεν υπάρχει. Και το ότι με την πρώτη δυσκολία δεν θα πω : «έλα μωρέ άστο».

Έχω μία πολλή μεγάλη αγάπη για  τους ανθρώπους γιατί έχω δεχτεί και αγάπη. Επειδή τις δουλείες τις κάνουμε με ανθρώπους και όχι με μηχανήματα, πάντα υπάρχει ένας άνθρωπος που θα  πάρει την απόφαση, μέχρι στιγμής στην καριέρα μου έχει πάει καλά.

Ποια πλευρά του εαυτού σας μπορεί να σας σταθεί εμπόδιο;

Η ξεροκεφαλιά μου μπορεί να κάνει back fire (εκπυρσοκρότηση )

Επίσης είμαι άνθρωπος του μη προγραμματισμού, προσπαθώ να το βελτιώσω, έχω βελτιωθεί αρκετά…Αλλά και πάλι δεν μου βγαίνει πηγαία το να προγραμματίζω τα πράγματα, μου αρέσει να τα ζω και πάρα πολλές φορές αυτό δεν είναι καλό .

Τι αρνητικό μπορεί να βλέπουν οι άλλοι σε εσάς ;

Ίσως ότι είμαι ξεροκέφαλος και παλαβός .

Πόση δύναμη διάθετε ;

Δεν ξέρω, κανείς δεν ξέρει. Μέχρι να έρθει μια στιγμή που θα την χρειαστείς δεν έχεις μια ένδειξη πόση μπαταρία έχεις, απλά στην δύσκολη στιγμή βλέπεις εάν θα αντέξεις ή εάν θα τα παρατήσεις.

Δεν  υπάρχει νούμερο δεν μετριέται κάπως… Είναι αυτή που πρέπει να είναι για να είμαστε εμείς οι δύο και να μιλάμε μαζί  σήμερα.

 

Πως θα θέλατε να δείτε τον εαυτό σας  σε μερικά χρόνια από σήμερα; Τι θα θέλατε να έχετε πετύχει στην επομένη φάση της ζωή σας ;

Θα ήθελα να έχω δημιουργήσει πράγματα που να ξέρει κάποιος ότι τα έκανα εγώ και η ομάδα  μου φυσικά, όχι εγώ εγωιστικά. Θέλω οι δράσεις μου να έχουν επηρεάσει προς το θετικό τις ζωές των ανθρώπων.

Ποιος είναι ο ιδανικός σας προορισμός, ποια είναι η Ιθάκη σας;

Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ιδανικός προορισμός, ανάλογα τι ψάχνεις. Σε άλλα ταξίδια ψάχνεις να δεις τοπία, σε άλλα ανθρώπους , σε άλλα φαγητά, σε άλλα ζωή. Είναι ανάλογα τι ψάχνεις. Την Ιθάκη μου δεν θέλω να την βρω  ίσως ακόμα, θέλω να  την ψάξω και ότι και να κάνω πάντα γυρνάω στο κέντρο του σύμπαντος που είναι το Αιγάλεω, το Α και τα Ω.

Φανταστείτε να είχατε ένα διάλογο με το σοφότερο άτομο που ξέρετε ή που μπορείτε  να σκεφτείτε. Ποιο μπορεί να είναι αυτό το άτομο (αν σας έρχεται ως εικόνα ) και τι θα σας συμβούλευε να κάνετε ;

Από τις ταινίες και από τα βιβλία έχουμε εξιδανικεύσει τα σοφά άτομα. Θεωρώ  ότι ο καθένας είναι στον τομέα του και δεν θεωρώ ότι υπάρχει ένας σοφός 96% σε όλους τους τομείς. Άμα θέλω να μιλήσω για δουλειές θέλω να μιλήσω με κάποιον ειδικό, άμα θέλω να μιλήσω για επενδύσεις θα μιλήσω με κάποιον άλλον, άμα θέλω να μιλήσω με γυναίκες θα μιλήσω με κάποιον άλλον. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ο γκουρού ή ένας ειδικός.

Υπάρχει όμως κάποιος που θαυμάζετε;

Σε διάφορους τομείς ναι αλλά κάποιος που να είναι one man show όχι. Από τους πιο απλούς ανθρώπους, από παιδάκια μέχρι τους πιο πλούσιους και πετυχημένους αν έχεις δύο αυτιά να ακούσεις μπορείς να πάρεις πολλά.

Από την κλίμακα 1 έως 10 πόσο είστε έτοιμος να δεσμευτείτε στον εαυτό σας για δράση με σκοπό να πετύχετε ότι έχετε βάλει στο μυαλό σας;

99!

99 του 10.

Πως νιώθετε αυτή τη στιγμή που συζητάμε όλα αυτά;

Τέλεια.

Θέλω να μου πείτε εάν σας ήρθε  και κάποιο άλλο life motto;

Τώρα που με ρώτησες μου ήρθε κάτι που είπα σε μια συνέντευξη μου στον φίλο Στέφανο Ξενάκη το: «Αν δεν πεθάνεις θα ζήσεις»;

Πως βιώσατε το διάστημα της Καραντίνας και την κρίση του Covid 19; Αναδύθηκε και κάποιο νέο Life Motto στην ζωή σας; αν ναι ποιο;

Ήμουν πάρα πολύ ευλογημένος που ερχόντουσαν φίλοι μου και με παίρνανε και πηγαίναμε βόλτα για τρέξιμο γύρω γύρω στο πάρκο. Νομίζω ότι η καραντίνα ήταν ένας  πολλαπλασιαστής ο οποίος έφερε στην επιφάνεια τα θέματα που έχουμε με τον εαυτό μας, τις σκέψεις μας, τους στόχους μας, τα όνειρα μας, το εάν τα βρίσκουμε με τον εαυτό μας,  με τους γύρω μας, το καλό ή το κακό μας.

Όλη  η δημιουργικότητα και αυτό το «δεν μπορώ να κάτσω στα αυγά μου» θέλω κάτι να κάνω, με οδήγησε στην πρώτη καραντίνα να προγραμματίσουμε μαζί με τα παιδιά από τα «Σπουδαία Events» ,www.spoudaia.gr  ένα φεστιβάλ για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την ενδοοικογενειακή βία, την «καραντίνα στη βία». Όλη η ραπ σκηνή μας αγκάλιασε και κάναμε ένα εξάωρο φεστιβάλ που πραγματικά όλοι απολαύσαμε.

Με αυτήν την ασθένεια αναδύθηκε κάποιο νέο Life motto στη ζωή σας.

Αυτό που μου έρχεται, είναι το: «Tο μόνο που έχουμε να φοβόμαστε είναι ο φόβος». Πάντα συμβαίνουν άσχημα πράγματα και πάντα θα συμβαίνουνε.  Που θα βάλουμε την εστίαση μας, τον μεγεθυντικό μας φακό; Δηλαδή  πες μου το 2018 ή 2019 πόσοι άνθρωποι πέθαιναν κάθε μέρα και  δεν έδινε κανείς σημασία. Γιατί  δεν κάνουμε κάτι για τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα που τα ιδρύματα αποκατάστασης είναι γεμάτα στα κομμένα χέρια , πόδια, κ.λ.π  Γιατί δεν σταματούν να πωλούν το αλκοόλ από τα περίπτερα ή από το super market με τόσες ζωές που χάνονται. Και δυστυχώς χάνονται αργά πολλές ζωές. Γιατί δεν κάνουμε έναν αγώνα πολίτες και κυβέρνηση να φύγουν τα ναρκωτικά, γιατί κάποια επωφελούνται προφανώς και από τα τσιγάρα, και από τα ναρκωτικά και από το αλκοόλ και από τα ατυχήματα, τις κακοτεχνίες,  δεν ξέρω τι άλλο… Γιατί  έχει αλλάξει όλη η παγκόσμια οικονομία και η ζωή μας για έναν ιό και δεν αλλάζει για την πείνα, για την πορνεία για το trafficking. Δεν είναι κρίμα;

Όχι απλά αληθινά αλλά και συγκλονιστικά  τα «συνθήματα ζωής» του Χάρη. Εύχομαι να σας πρόσφεραν έμπνευση, δύναμη και αισιοδοξία!

Τον ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή στο project My Life Motto!

Ακολουθούν και άλλοι αγαπημένοι  φίλοι με δυνατά μηνύματα και μην ξεχνάτε:

Όποιος έχει ένα «γιατί» να ζει μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε «πως».

 

Στέλλα Ζουλινάκη 

Life & Business Coach

Insurance Agent & Coach 

Αν σας άρεσε,  παρακαλώ share the link.

 

 

2 Comments

  • Anastasia Pappa Posted 18/02/2021 10:23

    Ο Χάρης είναι: “ a cut above the rest of us”❗️💯❗️👏👏👏

  • Δέσποινα Posted 16/02/2021 18:10

    Εξαιρετική συνεργασία! Μηνύματα ζωής από τον Χάρη!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *