“Τίποτα δεν είναι αδύνατο και μόνο το αποτέλεσμα μετράει.”

“Τίποτα δεν είναι αδύνατο και μόνο το αποτέλεσμα μετράει.”

Το «Μy Life Motto» ως project  περιλαμβάνει μια σειρά συνεντεύξεων, εξομολογήσεων από ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν την διαδρομή τους, τις επιτυχίες τους,τις αδυναμίες τους ,τις αξίες τους, τα εφόδια τους, τις απειλές που συνάντησαν αλλά και το όραμα που είχα και έχουν.  Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν έστω και λίγο να τσαλακωθούν αλλά και να αναδείξουν μια πιο ανθρώπινη πλευρά όχι τόσο αψεγάδιαστη! 
Δεν μιλάμε για LifeStyle αλλά για σκέτο Life γιατί πολύ απλά “Τhat ‘s Life “!

Το My Life Motto Project αξιοποιεί τα εργαλεία και τα μοντέλα του Life Coaching μέσα από συγκεκριμένες ερωτήσεις που θέτει στους συνεντευξιαζόμενους  και έχοντας κατά νου την παρακάτω ακροστιχίδα ως έμπνευση για το περιεχόμενο  των ερωτήσεων M.O.T.T.O(Motivation-Opportunities-Threats-Treasure –Outcome).

Σήμερα έχω την χαρά να φιλοξενώ έναν εκλεκτό φίλο ένα αξιόλογο επιχειρηματία  τον κύριο Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο της MegaBrokers S.A. Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πειραιώς και πρόεδρος του Ε.Ε.Α. (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών) από το 2014 έχει προσφέρει πολλά τόσο στον κλάδο της Ιδιωτικής Ασφάλισης όσο  και στους Επαγγελματίες γενικότερα.

Γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και αυτό που με έχει εντυπωσιάσει  από την πρώτη στιγμή που τον γνώρισα είναι ο δυναμισμός του και  η αποφασιστικότητα του. Παρότι είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας που υπηρετεί  έναν υψηλό θεσμικό ρόλο βρίσκει πάντα τον χρόνο να καταφέρει όσα επιθυμεί. Είναι ένας άνθρωπος με χιούμορ που μπορείς να συζητήσεις δημιουργικά ,να μοιραστείς σκέψεις και  να πάρεις ιδέες.

Σταματώ να μιλώ για εκείνον και αναλαμβάνει την σκυτάλη ο ίδιος  με τις ενδιαφέρουσες απαντήσεις στο My Life Motto project .

Πώς βιώνετε την σημερινή σας κατάσταση  ποια είναι τα θέλω σας σε όλα τα επίπεδα της ζωής σας ;
Με ενδιαφέρει η πρόοδος σε όλα τα επίπεδα. Η βελτίωση, η επίτευξη του εκσυγχρονισμού, η αέναη προσπάθεια κάθε ποιοτικής και ποσοτικής εξέλιξης η οποία είναι ορατή, μετρήσιμη και αποτυπώνεται σε δείκτες.

Ποιες ευκαιρίες αξιοποιήσατε στο παρελθόν οι οποίες σας οδήγησαν σε ένα θετικό για εσάς σήμερα αποτέλεσμα;
Εργάζομαι από πολύ νωρίς συστηματικά, χωρίς υπεκφυγές, και με σθένος διεκδικώντας να φέρνω αποτελέσματα. Δεν αξιοποίησα ευκαιρίες. Αξιοποίησα την καθημερινότητα με συνέπεια, επιμονή, και διάθεση να την εξελίξω, να την βελτιώσω, να την κάνω «περισσότερο δική μου» και όχι να την αντιμετωπίζω σαν «ξένη υπόθεση».

Με ποιο τρόπο πραγματοποιήσατε  μια επιτυχής αλλαγή που αναγκαστήκατε ή αποφασίσατε οικειοθελώς να κάνετε;
Χωρίς να την αποφύγω, να την καθυστερήσω, να την αποδιώξω. Η οποιαδήποτε αλλαγή γίνεται οργανωμένα, με σύστημα και στόχο. Έτσι χαράσσεις και προδιαγράφεις και την επιτυχία της.

Επιθυμείτε  κάτι να αλλάξει  ως προς  εσάς;
Να συνεχίσω να εξελίσσομαι, να αυτο-βελτιώνομαι, να προσαρμόζομαι και να βαδίζω με επάρκεια στις απαιτήσεις του μέλλοντος όπως αυτές καθορίζονται σε συλλογικά και ατομικά πλαίσια.

Ποια πλευρά του εαυτού σας μπορεί να σας σταθεί εμπόδιο;
Η παρορμητική, ίσως να με οδηγεί να επιδιώκω ταχύτερα κάτι από τον χρόνο που πιθανόν να χρειάζεται.

Πώς ξεπεράσατε τα έως τώρα  εμπόδια ;
Χωρίς να βλέπω εμπόδια, και με συστηματική εργασία.

Ποια θεωρείται τα δυνατά σημεία του χαρακτήρα σας και πως σας βοήθησαν έως σήμερα ή μπορούν να σας βοηθήσουν μελλοντικά ;
Η επιμονή, η υπομονή,  η διαρκής προσπάθεια και οι χωρίς δισταγμούς-καθυστερήσεις αποφάσεις.

Πόση δύναμη διάθετε;
Όση χρειάζεται για να συνεχίζω και να μην σταματώ.

Πόσο έτοιμος είστε από την κλίμακα του 1-10 να δεσμευτείτε στον εαυτό σας για δράση με σκοπό  ότι στοχεύετε;
Πάνω από τον μέσο όρο και έως το 9. Δηλαδή σε όλη την κλίμακα που έχει αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι πετυχαίνουν τους στόχους τους. Η διαφορά από το 6 έως το 10 είναι η ταχύτητα της επίτευξης.

Πώς νοιώθετε  αυτή την στιγμή;
Έτοιμος για οποιαδήποτε παραγωγική, διακριτή και καινοτόμα προσπάθεια.

Μέχρι σήμερα ποιο LifeMotto σας συνόδευε;
Τίποτα δεν είναι αδύνατο και μόνο το αποτέλεσμα μετράει.

Πώς βιώσατε το διάστημα της Καραντίνας και την κρίση του Covid 19;
Συνεχίζοντας να εργάζομαι με τις νέες μεθόδους της εξ αποστάσεως εργασίας. Μια νέα πραγματικότητα που δεν την αφήσαμε να περάσεις ως χαμένος χρόνος. Μια ευκαιρία για κάποιες αλλαγές και δοκιμές νέων μεθόδων.

Mε την νέα συνθήκη του κορωνοϊού αναδύθηκε και κάποιο νέο Life Motto στην ζωή σας; αν ναι ποιο;
«Αξιοποίησε το περιβάλλον για να δημιουργήσεις νέα πράγματα.

Βρες τη λύση στο νέο περιβάλλον».

Ηχηρά τα  «συνθήματα ζωής» του κυρίου Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου.  Τον ευχαριστώ θερμά για την συμμετοχή του στο project My Life Motto!

Του εύχομαι ότι καλύτερο στην μελλοντική του πορεία !

Ακολουθούν και άλλοι αγαπημένοι καλεσμένοι με δυνατά μηνύματα και μην ξεχνάτε: Όποιος έχει ένα «γιατί» να ζει μπορεί να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε «πως».

Στέλλα Ζουλινάκη  

Life & Business Coach
Insurance Agent & Coach /Mentor

Αν σας άρεσε,  παρακαλώ share the link.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *