“Ένα χρόνο μετά – Κρούσμα 0”, η σημερινή μας συνάντηση…

“Ένα χρόνο μετά  – Κρούσμα 0”,  η σημερινή μας συνάντηση…
Σαν μια άλλη «μηχανή του χρόνου» δεν μένει πάρα να αναλογιστώ τι συνέβη στην Ελλάδα και ιδιαίτερα σε  αγαπημένους μου φίλους, ακριβώς πριν ένα χρόνο!
26-2-2020 … Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα της Ελλάδας, γνωστό πλέον ως κρούσμα 0, είναι γεγονός!
Η ζωή μας άλλαξε…Όλοι μας ήρθαμε αντιμέτωποι με μια σκληρή πραγματικότητα!
Επειδή πάντα, πίσω από τα νούμερα υπάρχουν προσωπικότητες και ψυχές, για μένα προσωπικά δεν είναι απλά το κρούσμα 0 αλλά η υπέροχη Δήμητρα, μια εξαιρετική επιχειρηματίας, μια σύζυγος, μητέρα, μια καλή φίλη και ένας δοτικός άνθρωπος που συμμετέχει στα κοινά του τόπου της, την όμορφη Θεσσαλονίκη.
Με την νοσηλεία της στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ως ασθενής 0 «τάραξε» το Ελληνικό Πανελλήνιο, «αναστάτωσε» την ροή των ειδήσεων και έθεσε σε συναγερμό την Ελληνική επιστημονική και ιατρική κοινότητα. Είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο μαζί με τον σύζυγο της Φάνο Ζαχαρίου, με τον επιστήθιο φίλο της, δημοσιογράφο Πέτρο Νάζο, και έναν ακόμη φίλο τους, τον Δημήτρη Βύζα, προκειμένου να παρευρεθούν στην Εβδομάδα Μόδας.
Η παραμονή στην πόλη του Ιταλικού βορρά περιλάμβανε ως είθισται και από παλιότερες επισκέψεις τους, μετακινήσεις στο κέντρο της πόλης, την καρδιά της Ευρωπαϊκής μόδας και παρακολούθηση για επαγγελματικό σκοπό, επιδείξεων μόδας μεγάλων οίκων υψηλής ραπτικής. Όλα έβαιναν καλώς μέχρι που την τελευταία μέρα ακυρώθηκαν αναπάντεχα λόγω της έξαρσης του Covid -19, σημαντικές εκδηλώσεις που ήταν να παραβρεθούν, γεγονός που τους θορύβησε και τους προβλημάτισε.
Η επιστροφή στην Ελλάδα μετατράπηκε σε εφιάλτη. Προτεραιότητα τους ήταν να γυρίσουν υγιείς στην πατρίδα. Η μοίρα αποφάσισε ένα διαφορετικό σενάριο και από την ανέμελη αυτή παρέα, η Δήμητρα ήταν αυτή που έμελλε να αποτελεί ιστορικά το κρούσμα 0 της Ελλάδας.
Στο βίντεο-ντοκιμαντέρ του Mykonos Live TV που δημιούργησε ο δημοσιογράφος Πέτρος Νάζος, αποκαλύπτονται, μεταξύ άλλων: οι συγκλονιστικές στιγμές που έζησε ως ασθενής 0 στο θάλαμο αρνητικής πίεσης στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ , η κοινωνική απομόνωση, η ψυχολογική πίεση και ο εκφοβισμός που βίωσε η ίδια , η οικογένεια της αλλά οι υπόλοιποι συνταξιδιώτες- φίλοι της που μπήκαν σε καραντίνα πριν το πρώτο lock down του Μαρτίου του 2020.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συνέβαλα στην επιμέλεια για την παραγωγή του παρακάτω ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει με ξεκάθαρο τρόπο τις σημερινές ανθρώπινες αντιδράσεις και σχέσεις.

 

Επίσης είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη γιατί σήμερα συνάντησα την Δήμητρα και τον Πέτρο και μοιραστήκαμε σκέψεις και συναισθήματα από την περσινή τους περιπέτεια που βιώσαμε τότε με πολύ αγωνιά !

“Η αληθινή φιλία πολλαπλασιάζει τα καλά στη ζωή και διαιρεί τα κακά” .

Αυτό είναι για εμάς σήμερα το My Life Motto μας !

Και εγώ σήμερα νιώθω γεμάτη!

Παρόλα αυτά θα ξαναμοιραστώ της Δήμητρας το My Life Motto interview, μια συνέντευξη που μου είχε παραχωρήσει λίγους μήνες μετά την περιπέτεια της στις 3/5/2020 και ομολογώ ότι ήταν γεμάτη αληθινά μηνύματα ζωής !

Περιγράψτε μας με δυο λόγια την σημερινή σας κατάσταση και θέση σας;

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων. Από την ημέρα την αποφοίτησης μου μέχρι και σήμερα εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα και τώρα πια ως ελεύθερος επαγγελματίας. Έχω μια δίκη μου ατομική επιχείρηση παραγωγής χειροποίητων πετσετών θαλάσσης εδώ και 4 χρόνια , στην προσπάθεια μου να στηρίξω την τοπική οικονομία όλα τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι Ελληνικά . Πιστεύω πολύ στην ποιότητα που έχουν τα ελληνικά προϊόντα και αυτό φαίνεται και από τους τουρίστες που τα εκτιμούν ιδιαίτερα κάθε χρόνο.

Πως βιώσατε το διάστημα της Καραντίνας και την κρίση του Covid 19;

Ήμουν ένας άνθρωπος που βίωσα το διάστημα της Καραντίνας από όλες τις μεριές… λόγο του ότι ήμουν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του covid 19 στην Ελλάδα , έζησα το στίγμα του ιού από την πρώτη στιγμή . Πέρα από την αγωνία για την υγεία μου γιατί ήταν κάτι πρωτόγνωρο για όλους και κανείς δεν γνώριζε την εξέλιξη του ιού είχα και την αγωνία για την αντιμετώπιση των ανθρώπων ως προς το άτομο μου, μιας και ο φόβος της μετάδοσης του ιού είναι μεγάλος . Έτσι λοιπόν και αφού δεν κρατήθηκε κανένα ιατρικό απόρρητο εξ αρχής για εμένα έζησα κοινωνικό ρατσισμό από μια μερίδα ανθρώπων. Για εμένα το «μένουμε σπίτι» ήταν ένας παράδεισος μετά από 15 μέρες απομόνωσης στο δωμάτιο ενός νοσοκομείου.

Πως νοιώθετε αυτή την στιγμή ;

Νοιώθω δυνατή και τυχερή!

Πως ξεπεράσατε τα έως τώρα εμπόδια ;

Είμαι πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Η αισιοδοξία μου είναι κάτι που με κάνει να ξεπερνάω εύκολα δυσάρεστες κατάστασης

Πόση δύναμη διάθετε ;

Πιστεύω πως όλη μας έχουμε μέσα μας μεγαλύτερη δύναμη από όση φανταζόμαστε!

Ποια πλευρά του εαυτού σας μπορεί να σας σταθεί εμπόδιο;

Είμαι πολύ ευαίσθητη κάτι που πολλές φορές με εμποδίζει να διεκδικώ . Η έλλειψη διεκδίκησης μου έχει σταθεί αρκετές φορές ίσως εμπόδιο σε διάφορες κατάστασης ,κυρίως επαγγελματικές.

Ας υποθέσουμε ότι κατά την διάρκεια της νύχτας συμβαίνει ένα θαύμα που λύνει τις σημερινές προκλήσεις σας . Το επόμενο πρωί πως θα αρχίσετε να ανακαλύπτετε ότι μάλλον συνέβη ένα θαύμα ;

Θα ήθελα να ξυπνήσω σε έναν κόσμο δίκαιο , με ακέραιους ανθρώπους που θα τους αρέσει να προσφέρουν , να σέβονται την φύση και να είναι ευγνώμονες για ότι έχουν.

Φανταστείτε να είχατε ένα διάλογο με το σοφότερο άτομο που ξέρετε ή που μπορείτε να σκεφτείτε – ποιο μπορεί να είναι αυτό το άτομο (αν σας έρχεται ως εικόνα )και τι θα σας συμβούλευε να κάνετε ;

Θα ήθελα να συνομιλώ με τον Μαχάτμα Γκάντι και να μου δίνει συμβουλές λέγοντας : … «η ικανότητα να συγχωρείς είναι προσόν του δυνατού. Οι αδύναμοι ποτέ δεν συγχωρούν».

Μέχρι σήμερα ποιο Life Motto σας συνόδευε;

Είναι μια Λατινική φράση που συνοδεύει και το σώμα μου ,μέσα από ένα τατουάζ εδώ και πολλά χρόνια. «Si vis amari ama»  δηλαδή «αν θες να σε αγαπούν να αγαπάς» Πιστεύω πολύ στην δύναμη της αγάπης , αν όλοι αγαπούσαμε με ανιδιοτέλεια τους συνανθρώπους μας τότε σίγουρα θα ζούσαμε σε έναν ονειρικά πλασμένο κόσμο. Εύχομαι κάποια στιγμή να γίνει πραγματικότητα και να καταλάβουμε ότι η αγάπη είναι κάτι ουσιαστικό και πρέπει να την δίνουμε απλόχερα χωρίς φόβο .

 

Mε την νέα συνθήκη του κορωνοϊού αναδύθηκε και κάποιο νέο Life Motto στην ζωή σας; αν ναι ποιο;

«Ότι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό».

Ένα ακόμη life Motto που μου έρχεται τώρα είναι αυτό που είπε ο Σωκράτης , «τα πάντα ρεί», η ζωή είναι απρόβλεπτη κανείς δεν ξέρει τι μας ξημερώνει , άρα πρέπει να ζούμε την κάθε μας μέρα με ευγνωμοσύνη και να μπορούμε να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές της ζωής.

Ευγνωμοσύνη και αγάπη Δήμητρα για την παραπάνω  κατάθεση ψυχής !

και για το τέλος μια ευχή από καρδιάς σύντομα τα κρούσματα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα να αγγίξουν το νούμερο 0 !

Στέλλα Ζουλινάκη  

Life & Business Coach

Insurance Agent & Coach 

 

Αν σας άρεσε,  παρακαλώ share the link.

1 Comment

  • Δέσποινα Πίκουλη Posted 27/02/2021 11:41

    Εξαιρετική δουλειά, εξαιρετικά μηνύματα! Συγχαρητήρια σε όλους!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *